Dividend met Crypto 7-10%

Nu instappen in aandelen?

De aandelenmarkt laat ik voorlopig even voor wat het is.

Mijn elite-aandelen laat ik staan. Maar bijkopen? Ik peins er nu niet over. Veel te veel vers geprint geld komt er nu de markt in (vandaar de harde stijging in tijden van extreme financiële crisis) en dat zorgt voor een schijn stijging van de aandelenmarkt.

De aandelenmarkt van Venezuela breekt ook jaar na jaar record terwijl de Bolivar, de onderliggende munt nog minder waard is dan wc-papier. Daarnaast wordt er mij veel te snel en te veel dividend geschrapt of verlaagd. De onderliggende munten (Euro, Dollar, Yen etc.) zijn aan het rotten, rap richting de $0!!!

Ook een “digitale Dollar/Euro/Yen” gaat helemaal NIETS doen hieraan.

Tijd om verder te gaan met Crypto.

Maar Dividend bestaat toch niet in Crypto?

Dat dacht ik lang ook, totdat ik het “staken” ontdekte. Met staking krijg je nieuwe coins als je je coins langere tijd vasthoudt. Deze kun je verkopen of vasthouden zodat je de volgende keer weer meer nieuwe coins krijgt. Rendementen zijn wisselend: (2-10%)

Met staken zorg je dat het netwerk goed functioneert en transacties goed verlopen. Je krijgt dus in feite ook nog eens betaald voor arbeid! (die je niet zelf uitvoert maar het netwerk).

Je hoeft in feite niets te doen behalve de coins te kopen (bijv bij Binance of Coinbase) en ze te plaatsen in een wallet (bijv de Atomic Wallet) waarmee je kunt staken.

Enkele Staking coins:

  1. Tezos
  2. Cosmos
  3. Algorand
  4. Tron
  5. Kava

Cardano en Ethereum komen binnen niet al te lange tijd ook met de staking-optie.

Een voordeel van staken is dat je net als met dividend aandelen de mogelijkheid hebt dat je munten in waarde stijgen en intussen betaald krijgt om ze vast te houden.